Een kandidaat vertelt

Tijdens de coronaperiode besliste ervaren Executive Assistant Lisa Derycke een nieuwe uitdaging aan te gaan als Coördinator binnen het internationale consultingbedrijf waar ze al meer dan 6 jaar werkte. Toen die job niet aan haar verwachtingen voldeed en zij niet meer terugkon naar haar vorige of soortgelijke rol, zocht zij buiten het bedrijf haar gading. Bij de tweede sollicitatie was het raak! Lisa vertelt zelf hoe haar zoektocht verliep.

 Een toevallige ontmoeting via LinkedIn

Aangezien je op LinkedIn vaak vacatures vindt die nergens anders verschijnen, was dat mijn startpunt. Toevallig vond ik een vacature van Arcadius voor een Executive Assistant. De omschrijving en het takenpakket sloten heel nauw aan bij wat ik zocht. Arcadius zelf kende ik enkel van naam. Met andere kantoren had ik vaak de indruk dat ik het zoveelste contact op de stapel was. Toch heb ik mijn kans gewaagd en mijn sollicitatie ingestuurd. Het duurde niet lang voor Kristel me contacteerde.

“Meestal zijn sollicitatiegesprekken een stijve, statische bedoeling met standaardvragen en je vorige jobs als enige interessepunt. Kristel was daarentegen oprecht benieuwd naar wie ik was en wat ik juist zocht in een job. Ze besteedde veel aandacht aan mijn wensen en bekeek alles vanuit het oogpunt van de kandidaat.” zegt Lisa.

Een uniek sollicitatiegesprek

Mijn eerste telefonisch gesprek met Kristel was heel aangenaam en gaf me meteen een heel goed gevoel. Ze zag meteen welk soort persoon ik was en vroeg uitgebreid naar welke omgeving en welk takenpakket ik zocht. Ze was oprecht benieuwd naar het waarom van mijn switch en besteedde veel aandacht aan mijn wensen. Het was echt een leuk en positief gesprek dat me nieuwsgierig maakte naar meer. Kristel gaf dadelijk meer informatie over het bedrijf, de functie en de volgende stappen van het selectieproces. Ook moeilijkere topics zoals de grotere afstand tussen mijn woon- en toekomstige werkplek werden benoemd en besproken. Die eerlijkheid en openheid heb ik enorm geapprecieerd. Ik vond het fijn om tijdens de procedure mijn zorgen en nieuwsgierigheid te kunnen delen met een tussenpersoon. Het werkt heel drempelverlagend om niet rechtstreeks naar je mogelijk toekomstige werkgever te moeten stappen. Kristel zorgde steeds voor snelle antwoorden en liet je nooit in het ongewisse.

Een oprechte en persoonlijke opvolging

Omdat de klik van het eerste gesprek zo goed was, schakelde Kristel snel en stelde ze me voor als kandidaat.  Het eerste gesprek met de teammanager verliep erg goed. Ik was enthousiast over het bedrijf en de job. Het tweede gesprek met de persoon die ik zou gaan ondersteunen, was jammer genoeg een grote ontgoocheling. Van beide kanten was er geen match. Toen ik later die dag contact had met Kristel, sloeg alles plots terug om. Zij was al heel goed op de hoogte van een mogelijk alternatieve en soortgelijke rol voor 2 andere directieleden bij hetzelfde bedrijf. Zij kon mij direct ook veel specifieke informatie geven en dat stelde me enorm gerust. Niet lang daarna volgde er een Zoommeeting en daar was de match er wel. Ondertussen ben ik ook gestart!

Ben jij net als Lisa op zoek naar een partner om jouw droomjob te vinden en ontdek je graag wat Arcadius voor jou kan betekenen? Surf naar onze website voor meer informatie.

Of ben je op zoek naar administratieve versterking die perfect in jouw team of bedrijf past? Arcadius is al meer dan 25 jaar dé specialist in het selecteren en rekruteren van meertalige assistenten en management ondersteunde professionals. Ontdek hier hoe we voor jou de #perfectmatch zoeken of contacteer ons team via +32 2 709 72 71.

Volg ons op LinkedInFacebook of Instagram.