Een freelancer aan het woord

Waarom Arcadius?

Als werkgevers hun administratief team willen versterken op projectbasis, zoekt Arcadius een freelancer die de juiste skills heeft en een goede cultural fit is voor het team. In één van onze zoektochten vonden we Sarah Claessens. Sarah heeft al een aantal jaar ervaring als Freelance Management Assistant en werkte tijdens de covidperiode voor het eerst met ons samen. Ontdek Sarahs verhaal en haar ervaringen als freelancer voor Arcadius.

#opentowork werkt

In een rustigere periode gaf ik op mijn LinkedIn-profiel aan dat ik openstond voor opdrachten. Kristel was op zoek naar een freelancer voor een specifieke deeltijdse functie. Ze vond mijn profiel passend en contacteerde me voor een kennismaking. Ons eerste gesprek verliep heel vlot. Er volgde dan ook een online interview waarin we het wie, wat, hoe en verdere details over het project bespraken. Vooral de jobinhoud wekte mijn interesse. Snel daarna startte ons eerste project samen. Arcadius sloot een contract af met de klant en polste regelmatig of alles goed ging. Op het einde van elke maand werd mijn timesheet afgetekend door de klant en stuurde ik op basis daarvan mijn eigen factuur naar Arcadius. Alles verliep eigenlijk heel erg vlot. Na afloop van dit project hielden we contact en al snel volgde een tweede samenwerking.

“Het is leuk dat, als je met iets zit, je Kristel gewoon kan opbellen. Ze is heel erg toegankelijk.
Ik vind het belangrijk om open over zaken te kunnen praten.
Kristel helpt je dan ook.”, zegt Sarah Claessens van SC Freelance.

Een freelance management assistant kan meer doen dan je verwacht

Na verschillende jobs als werknemer was ik toch gebeten door de zelfstandigheidsmicrobe. Toen ik op een kruispunt kwam in mijn persoonlijk en professioneel leven, besloot ik om er volop voor te gaan. Ik ging op zoek naar langlopende projecten met veel variatie in het takenpakket. Sindsdien is eigenlijk elke dag anders omdat elkeen van mijn klanten anders is en omdat ik zelf gefascineerd ben door nieuwe dingen. Werken als zelfstandige geeft me een enorme flexibiliteit. Management Assistant zijn brengt je niet alleen de typische standaardtaken maar ook uitdagingen waardoor je je eigen grenzen en kennisniveau kan verleggen. Mijn klanten weten dat ze me alles mogen vragen en dat, waar het kan, ik die uitdagingen opneem. Terugkijkend ben ik soms verbaasd over wat ik heb verwezenlijkt. Als freelancer moet je niet te snel zeggen dat je iets niet kan. Je hebt meer in je mars dan je zelf denkt of verwacht. Je kan altijd bijleren of het op zijn minst proberen. En als er toch iets is, kan je echt op Kristel rekenen.

Langlopende projecten met veel variatie en flexibiliteit

Omdat ik vooral focus op langlopende projecten, werk ik al jaren samen met veel van mijn klanten. Als er dan toch één wegvalt, sta ik open voor projecten die me de nodige uitdaging bieden. De functie-inhoud en de variatie van taken zijn voor mij heel belangrijk. Mijn eerste project via Arcadius omvatte een groot luik HR administratie. Alhoewel dit vrij nieuw voor mij was, heb ik heel snel kunnen bijleren en prima werk afgeleverd. Kristel houdt tijdens projecten regelmatig de vinger aan de pols. Momenteel werk ik via Arcadius als Management Assistant voor een startup in de healthcare. Dit is een echte management assistant functie waar ik mijn opgedane HR kennis al dadelijk opnieuw kan gebruiken. Mijn eigen bedrijf groeit en ik werk sinds kort samen met een andere freelancer waaraan ik een aantal taken kan doorgeven. Ook in de toekomst blijf ik openstaan voor nieuwe projecten via Arcadius Outsourcing.

Ben jij net als Sarah freelancer en wil je graag ontdekken wat Arcadius Outsourcing voor jou kan betekenen? Surf naar onze website voor meer informatie.

Of ben je op zoek naar een ervaren en meertalige administratieve support professional die perfect bij jouw team past? Arcadius biedt volledig flexibele oplossingen op maat van jouw bedrijf. Ontdek ze hier of contacteer ons team via +32 2 709 72 71.

Meer weten? Like en volg ons op LinkedIn of Facebook.