Arcadius door de ogen van een klant

In een klein team is de office manager vaak de draaischijf van het bedrijf. Het moet dus onmiddellijk heel goed zitten bij zo’n cruciale rekrutering. Omdat het vinden van het juiste profiel in de huidige markt toch een grotere uitdaging bleek te zijn dan verwacht, kwam Stany Vaes, Algemeen Directeur van Denuo, bij Arcadius aankloppen. Als Belgische federatie van de afval- en recyclagesector vertegenwoordigt Denuo meer dan 250 leden die de essentiële schakel zijn tussen gebruikte materialen en hergebruik, recyclage en eindverwerking. We laten Stany graag zelf vertellen over de toch wel bijzondere wending van de rekrutering.

Een uitdagende zoektocht in een moeilijke arbeidsmarkt

Normaal gezien trachten wij elke rekrutering zelf te doen. Als organisatie spenderen we bewust veel tijd en energie in onze aanwervingen. We zoeken mensen die helemaal achter onze waarden en missie staan én waarmee er een goede menselijke klik is. Ook de vacature van Office Manager hebben we eerst zelf gelanceerd. Heel snel realiseerde ik me dat we toch beroep moesten doen op een recruiter om de juiste match te vinden. Enerzijds is de huidige arbeidsmarkt echt een kandidatenmarkt geworden waarin sollicitanten kunnen kiezen om heel kort bij hun verwachtingen te blijven. Ze weten ook goed wat ze willen en niet willen. Anderzijds heeft de office manager bij Denuo echt een cruciale rol als de spil van de organisatie. Gezien dit geen alledaagse rekrutering was voor een blijkbaar zeer gegeerd profiel, zocht ik een recruiter die echt een meerwaarde had en gespecialiseerd was in dit soort functies. Op aanbeveling van een andere headhunter kwam ik bij Arcadius terecht.

“Van geen enkele CV die ik heb ontvangen van Arcadius wou ik de persoon niet zien.
Sommige recruiters schieten echt met hagel; anderen zijn scherpschutters, zoals Arcadius.”, legt Stany uit.

Een luisterbereide recruiter die tijd neemt en meerwaarde brengt

Al van bij het eerste contact met Arcadius via Teams was er een klik en zat het vertrouwen goed. Kristel stelde de juiste vragen en probeerde zich helemaal in te leven in onze organisatie. Niet alleen het gewenste profiel en de taken maar ook de match met de collega’s en de waarden en missie van Denuo werden in detail besproken. Kristel nam echt de tijd om heel goed te luisteren naar alles wat ik vertelde. Dat heb ik trouwens echt ook gemerkt aan hoe goed de kandidaten geïnformeerd waren. Alhoewel ik uiteindelijk een beperkt aantal cv’s kreeg van Arcadius, leek elke kandidaat een 100% match. Uit de gesprekken hield ik een heel sterk gevoel over bij 2 kandidaten. Gezien op korte termijn een ander teamlid met pensioen gaat en het profiel eigenlijk heel gelijkend is aan dat van een office manager, broeide het idee om de aanwerving van de opvolger van deze persoon iets te vervroegen.

Van 2 topkandidates voor 1 functie naar 2 aanwervingen voor 2 functies

Hoe doe je natuurlijk een aanbod aan een kandidaat voor een functie waarvoor hij helemaal niet gesolliciteerd heeft? Met de hulp van Arcadius brachten we de gelijkenissen in takenpakket en profiel van beide rollen in kaart. Ook voor de communicatie van het aanbod naar beide kandidaten kon ik steeds op het advies van Arcadius rekenen. Uiteindelijk hebben beide kandidaten elk hun aanbod aanvaard en zijn ze ondertussen ook gestart. Zij krijgen de vrijheid om nauw samen te werken en taken onder elkaar te wisselen. Zo kunnen processen veranderd en verbeterd worden. Ik ben heel blij dat het gelukt is want tot op heden is ons ideaalbeeld bevestigd. Als morgen iemand uit mijn netwerk vraagt naar een recruiter, zal ik Arcadius onmiddellijk aanbevelen!

 

Ben jij net als Stany op zoek naar een betrokken partner om jouw bedrijf te helpen groeien met de geknipte administratieve professionals die helemaal bij jouw team passen? Surf naar onze website voor meer informatie.

Of zoek je administratieve versterking die perfect in jouw team of bedrijf past zonder een extra medewerker in dienst te nemen? Arcadius biedt outsourcingoplossingen voor korte of langdurige opdrachten, vol- of deeltijds. De culturele fit staat steeds voorop! Ontdek hier hoe we voor jou de #perfectmatch zoeken of contacteer ons team via +32 2 709 72 71.

Meer weten? Like en volg ons LinkedInFacebook en Instagram.