Het verhaal van een kandidaat

Vandaag laten we één van onze kandidaten aan het woord. Sandra kwam de voorbije 10 jaar drie keer bij ons langs. Om uiteenlopende redenen raakten we nog niet samen aan het einde van een selectieprocedure. Derde keer, goede keer… Sandra en één van onze klanten vonden onlangs in elkaar de perfecte match. Ontdek haar verhaal en ervaring met ons als rekruteringskantoor.

Een telefoontje op het juiste moment. Het was ‘meant to be’.

Ken je dat schakelmoment waarop je beslist “nu ga ik beginnen zoeken naar een nieuwe uitdaging”? Wel, ik had mezelf voorgenomen om op maandag te starten. De vrijdag voordien kreeg ik echter uit het niets een telefoontje van een consultant van Arcadius die mijn profiel had gevonden in hun database. Ze had misschien wel een interessante opportuniteit voor mij als ik daarvoor openstond. Wat een timing… Per mail kreeg ik dadelijk ook een uitgebreide briefing over de functie en een geanonimiseerd bedrijfsprofiel. Mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld en mijn gevoel zat goed. Op naar het eerste online interview.

“Solliciteren via Arcadius was een geweldige ervaring.
Het geeft je positieve energie en een echt geloof in jezelf.
Gewoon al het proces op zich is een enorme verrijking.”, zegt Sandra.

Een superverloop! Authentieke coaching en permanente begeleiding

Wat me dadelijk opviel in het gesprek, was de uitgebreide aandacht voor de menselijke kant, voor mijn persoonlijkheid en ervaringen. De consultant polste ook regelmatig naar mijn gevoel bij het gesprek, het bedrijf en de samenwerking. De geweldige begeleiding en echt “natuurlijke” coaching die je krijgt bij Arcadius, is uitzonderlijk en werkt bijzonder motiverend. Normaal krijg je een bericht waarin een tijd en plaats staat van je interview en misschien veel succes. Wel, de dag voor mijn interview werd ik door de consultant gebeld om het interview samen voor te bereiden. Ik kreeg bijkomende uitleg over de werking van het bedrijf, het soort interview dat ik mocht verwachten en heel wat tips. Met een goedgevulde rugzak, een open mind en stralend van vertrouwen verscheen ik voor het interview. Doorheen de hele rekruteringsprocedure stond ik geregeld in contact met de consultant voor vragen en feedback. Die betrokkenheid en dat engagement maakt alle verschil voor een kandidaat.

Heb je je mailbox al gecheckt?

En dan krijg je op een leuke en persoonlijke manier een telefoon van de consultant. In mijn mailbox zat een contractvoorstel. Een nieuwe start bij een bedrijf waar ik me goed voel en weet dat dat wederzijds is. De manier waarop Arcadius de juiste persoon met het juiste bedrijf matcht, is echt uniek.

Ben jij net als Sandra op zoek naar een partner om jouw droomjob te vinden en ontdek je graag wat Arcadius voor jou kan betekenen? Surf naar onze website voor meer informatie.

Of ben je op zoek naar administratieve versterking die perfect in jouw team of bedrijf past? Arcadius is al meer dan 25 jaar dé specialist in het selecteren en rekruteren van meertalige assistenten en management ondersteunde professionals. Ontdek hier hoe we voor jou de #perfectmatch zoeken of contacteer ons team via +32 2 709 72 71.

Meer weten? Like en volg ons LinkedInFacebook en Instagram