Een site lead outsourcing aan het woord

Joëlle’s reactie op een advertentie van Arcadius enkele jaren geleden was het begin van een buitengewone carrière bij Arcadius Outsourcing. Zij werd geplaatst bij een Amerikaanse multinational in de healthcare sector en begon als back-office support waar ze verantwoordelijk was voor het voorbereiden en opvolgen van orders. Momenteel is Joëlle de site lead van een team van 7 project consultants die Arcadius bij deze klant heeft geplaatst. Joëlle vertelt ons zelf hoe het werk van dit externe team binnen een interne organisatie verloopt.

Ons Arcadius team

In een paar jaar tijd is alles gegroeid: de grootte van het bedrijf, ons team en onze verantwoordelijkheden. Werken in een zeer internationaal team brengt ons een zeer rijke culturele omgeving. Onze gemeenschappelijke taal is Engels. We hebben allemaal zeer verschillende expertisegebieden, maar samen zorgen we ervoor dat het werkt.  Als onderdeel van de technische afdeling die ondersteuning biedt aan de hele EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika), werken we in een zeer complex veld. Tijdens een training van 6 maanden verwerven we een globale visie op het werk, waardoor we heel veelzijdig kunnen zijn. Ieder van ons, met zijn eigen vaardigheden, krijgt ook een specifieke missie. Als site lead coördineert Joëlle ook het team van de Arcadius-contractors. Ze coacht hen en onderhoudt regelmatig contact met Kristel, de CEO van Arcadius.

“Outsourcing is een klassieke manier van werken in grote bedrijven. Het samenhorigheidsgevoel in ons team is erg sterk. In termen van teamcohesie kunnen we het heel goed met elkaar vinden,” zegt Joëlle.

Een sterk samenhorigheidsgevoel

Omdat we voor een Amerikaans bedrijf werken is ons team onderworpen aan specifieke regels voor consultants. We hebben geen toegang tot alle informatie en kunnen niet dezelfde opleidingen volgen. We hebben niet dezelfde voordelen als onze collega’s die een contract hebben bij het bedrijf zelf. Het gevoel erbij te horen is echter heel sterk. Qua teamcohesie kunnen we het heel goed met elkaar vinden. Onze collega’s zijn niet alleen Arcadius-consultants van andere bedrijven, maar vooral collega’s van het team waarmee we elke dag samenwerken. Arcadius Outsourcing organiseert voor ons de nodige opleidingen. Tijdens het jaarlijkse evaluatiegesprek bespreken we met Arcadius de ontwikkelingsperspectieven voor elke medewerker. Deze worden vervolgens besproken met de klant.

Diep vertrouwen en uitzonderlijke samenwerking

Voor technische aspecten en vragen zijn onze contactpersonen onze collega’s in het bedrijf. Joëlle zorgt voor alles wat te maken heeft met kwaliteit, werkdruk en vakanties. Daarnaast is ze betrokken bij de evaluaties van de Arcadius teamleden ter plaatse. Ze heeft regelmatig contact met Kristel. Alles loopt volgens schema. De doorstroming verloopt heel goed. Joëlle voelt zich zeer goed ondersteund door Arcadius. Geen enkele vraag blijft onbeantwoord. Na zoveel jaren kon Joëlle haar autonomie ontwikkelen en zet ze haar eerste stappen in echte teamcoaching. De uitstekende profielen die Arcadius heeft gerecruteerd zullen het team toelaten om verder te groeien in de toekomst.

Kristel, de sterke schakel van Arcadius Outsourcing

Joëlle wijst er graag op dat Kristel een heel belangrijke rol voor haar speelt. Sinds Joëlle de rol van site lead op zich heeft genomen, kan Kristel op gelijke voet met haar communiceren. Het respect en de waarde die Kristel haar geeft, geven haar een heel goed gevoel en hebben haar zelfvertrouwen enorm geboost.

Ben je op zoek naar een partner die je kan helpen bij het vinden van je droomjob of wil je weten wat Arcadius voor jou kan betekenen? Bezoek onze website voor meer informatie.

Of ben je op zoek naar administratieve versterking die naadloos in je team of bedrijf past zonder een extra medewerker aan te werven? Arcadius biedt outsourcing oplossingen voor korte en lange termijn opdrachten, op voltijdse of deeltijdse basis. Ontdek hier hoe we voor jou de #perfectmatch zoeken of contacteer ons team via +32 2 709 72 71.

Meer weten? Like en volg ons op LinkedInFacebook en Instagram.