Een klant die zelf ooit kandidaat was, vertelt

Bij het Benelux-kantoor van cosmeticabedrijf Maria Galland was Office Manager Katia Michiels op zoek naar een Customer Care Agent. Aangezien deze functie niet alleen voor de Belgische markt was, maar ook voor de Nederlandse zochten ze een perfect tweetalige kracht met een bijna accentloos Nederlands. Uit haar eigen verleden kende Katia Arcadius en zo ging de bal aan het rollen. Hoe de zoektocht naar een moeilijk profiel in een uitdagende markt verliep, laten we Katia zelf vertellen.

Arcadius en ik: bijna 30 jaar geleden

In 1994 ging ik zelf op zoek naar een nieuwe uitdaging. Arcadius stond toen net in de startblokken. Toch was er dadelijk een klik tussen Kristel en mij. Als je op eigen houtje naar een job zoekt, kijk je met een bepaald gevoel of vanuit je eigen beleving naar een vacature. Arcadius doorprikt eigenlijk de functie en richt zich op het totaalpakket: je persoonlijkheid en de inhoud van de taken. De jobs die ze me voorstelden, had ik misschien zelf niet direct bekeken. Toch bleek er niet alleen die eerste maar ook de volgende keren echt een goede match uit de bus te komen. 10 jaar later kwam ik via Arcadius bij Maria Galland terecht. Die rekrutering verliep heel vlot en de beslissing om samen te werken viel heel snel langs beide kanten. Ik heb een beetje mijn hart verloren aan het bedrijf Maria Galland. En ik werk er trouwens nog steeds erg graag.

“Arcadius kan als het ware een functie doorprikken.
Ze gaan op zoek naar een totaalpakket
dat persoonlijkheid en taakinhoud combineert”, zegt Katia.

Een moeilijk profiel vinden in een uitdagende markt: geduld

Gezien we toch een heel specifiek tweetalig profiel zochten, nam ik contact op met Arcadius. Tijdens het kennismakingsgesprek over de jobomschrijving en het profiel wat we voor ogen hadden, werd ons al gewezen op de uitdagende marktsituatie. De kandidaat moest bovendien echt passen in onze meer vrouwelijke bedrijfscultuur waar de filosofie en producten van Maria Galland helemaal centraal staan. Na ons gesprek ging Arcadius aan de slag en wachtten wij af. Ons geduld werd meer dan beloond. We kregen een aantal rapporten en Cv’s van kandidaten die onze nieuwsgierigheid prikkelden. Zoals steeds verliepen de contacten met Arcadius zeer vlot.

Een moeilijk profiel vinden in een uitdagende markt: snelheid

We nodigden de toppers uit voor een interview. Omdat we wisten dat de markt niet toelaat om lange rekruteringsprocessen met veel gesprekken te doen, zorgden we dat alle stakeholders aanwezig waren. Dadelijk merkten we welke kandidaten echt “goesting” hadden om bij ons aan de slag te gaan. Arcadius had hen duidelijk op voorhand goed voorbereid en gebrieft over de functie en ons bedrijf. Na elk gesprek werd er open naar Arcadius gecommuniceerd hoe het verlopen was. Zij hielden op hun beurt de vinger aan de pols bij de kandidaten. Met een kandidaat hadden we een enorme klik . We hebben de kans met beide handen gegrepen en de kandidate ook. We bereikten een overeenkomst en twee weken later is ze gestart.

 

Ben jij net als Katia op zoek naar een betrokken partner om jouw bedrijf te helpen groeien met de geknipte administratieve professionals die helemaal bij jouw team passen? Surf naar onze website voor meer informatie of contacteer ons team via +32 2 709 72 71.

Meer weten? Like en volg ons LinkedInFacebook en Instagram.