Een klant aan het woord

Waarom Arcadius?

Als je business plots groeit, volgt meestal snel de vraag naar administratieve versterking. Arcadius zoekt dan samen met jou naar een geschikte oplossing om jouw bedrijf op de best mogelijke manier te helpen boosten. Zo kwam advocatenkantoor Schoups in volle coronaperiode bij ons terecht. Voor hun Brussels kantoor zocht COO Sigrid Allemeersch een gespecialiseerd rekruteringskantoor met kennis van de lokale markt als gids naar het juiste profiel. Hoe zij Arcadius ontdekte en hoe zij in onze “try & hire” formule een passende oplossing vond, licht zij zelf toe.

Voorbereiding, marktkennis en actief luisteren

Voor de selectie van een administratief profiel kwam ik via een aanbeveling van één van onze medewerkers terecht bij Arcadius. Vanaf het eerste gesprek met Kristel zat het dadelijk goed. Zeer grondig voorbereid deed ze een echt diepte-interview waarin alle aspecten van Schoups als bedrijf aan bod kwamen. Je voelt dat ze weet waarover ze spreekt en heel erg goed luistert. Het gaf me een bijzonder fijn gevoel en veel vertrouwen. Na ons gesprek heb ik trouwens geen minuut getwijfeld om met Arcadius samen te werken.

“De “try & hire” formule was een heel geschikte oplossing in een onzekere overgangsfase van ons Brussels kantoor.
Arcadius was voor ons een coach, ontzorger en mediator in één”, vertelt Sigrid.

Try & hire: een passende oplossing in volle overgangsfase

Alhoewel ons kantoor al 70 jaar bestaat, groeide onze Brusselse afdeling op heel korte periode enorm sterk. Toch wat onzeker over de doorzetting van deze trend na corona en nog zoekend naar de exacte taken van de bijkomende administratieve kracht opteerde ik voor de “try & hire” formule. Deze gaf ons enerzijds tijd om de situatie verder te evalueren en bood ons anderzijds ook echt de kans om een kandidaat goed te leren kennen en te zien groeien in een evoluerend takenpakket. Arcadius stelde zich op als coachende partner. Van de samenstelling van het initiële profiel en de terugkoppeling over takenpakket en werksfeer tot nauwgezette opvolging: het maakte volledig deel uit van de service. Na enkele maanden bleek onze groei bevestigd. Aangezien er een goede klik was tussen ons en de project consultant, hebben we haar ondertussen vast aangeworven in onze staff.

Verrassende, weldoordachte kandidaten

Bij Arcadius zijn kandidaten geen nummers. De consultants kennen ze door en door. Ik ontving enkel een aantal heel erg to-the-point CV’s. Dat spaart heel veel werk uit. Telkens was er ook een transparante en duidelijke motivering waarom deze persoon de juiste match was voor ons kantoor. Ik nodigde uiteindelijk 2 kandidaten uit voor een interview. De keuze was bijzonder moeilijk want ze waren echt evenwaardig. Eén van de profielen was inhoudelijk heel sterk maar had een verrassende achtergrond in de luchtvaartsector. De leergierigheid, het potentieel en de attitude van deze persoon bleken doorslaggevende factoren te zijn voor de selectie. Het is toch de persoonlijkheid die het verschil maakt. Dat bewijst deze rekrutering met Arcadius voor mij opnieuw want de dame uit de luchtvaart is het uiteindelijk geworden… Voor een volgende rekrutering in het Brusselse bel ik direct naar Arcadius.

 

Ben jij net als Sigrid op zoek naar een betrokken partner om jouw bedrijf te helpen groeien met de geknipte administratieve professionals die helemaal bij jouw team passen? Surf naar onze website voor meer informatie.

Of zoek je administratieve versterking die perfect in jouw team of bedrijf past zonder een extra medewerker in dienst te nemen? Arcadius biedt outsourcingoplossingen voor korte of langdurige opdrachten, vol- of deeltijds. De culturele fit staat steeds voorop! Ontdek hier hoe we voor jou de #perfectmatch zoeken of contacteer ons team via +32 2 709 72 71.

Meer weten? Like en volg ons LinkedInFacebook en Instagram