Het perfecte CV

Het curriculum vitae van een kandidaat is van vitaal belang voor een succesvolle sollicitatie. Een tsunami aan tips en trucs is te vinden op het internet en de sociale media. In onze 25 jaar van rekrutering hebben we het voorrecht en het genoegen gehad om talloze cv’s per brief (zelfs handgeschreven), fax en tegenwoordig e-mail te ontvangen. Wij willen u ons perspectief als ervaren rekruteerder bieden. Dit is onze mening, onze expertise en onze waarheid.

Curriculum vitae betekent letterlijk ‘levensloop’, en dat is precies wat het moet weerspiegelen: het verloop van uw professionele leven. Met behulp van een template of het maken van een eigen template zijn er geen regels. Wij adviseren u om binnen uw vakgebied te blijven. Verdwaal niet in lay-outs, kleuren en lettergroottes. Zorg ervoor dat het duidelijk is, maximaal 2 pagina’s en, het allerbelangrijkste, dat het alle relevante informatie bevat voor de recruiter. Wees beknopt en consistent. Help ons om gemakkelijk te vinden wat we nodig hebben om een eerste beoordeling van je profiel te maken.

Je begint met persoonlijke gegevens: naam, contactgegevens (telefoon en e-mail) en woonplaats. Alle andere gegevens zoals bijvoorbeeld je geboortedatum of sociale status zijn leuk om te hebben, maar niet noodzakelijk. Als je ervoor kiest om een foto op te nemen, raden we je aan om te kiezen voor een professionele foto, en zeker niet voor een selfie.

Een duidelijk beeld van je carrièredoelstellingen geven is jouw elevator pitch. Waarom zouden we verder lezen? Krijg onze aandacht, wees eerlijk en open over je doelen en ambities. Als je een atypisch profiel hebt, is dit je kans om uit te leggen waarom we je moeten overwegen. Motiveer je keuze om te solliciteren en werp in wezen een licht op wat jou uniek maakt. Wees moedig, je hebt maar een paar regels.

Nu je onze aandacht hebt, willen we meer lezen over je werkgeschiedenis. Wat belangrijk is: data, werkgevers en ongetwijfeld de details van elke job. Beschrijf in het kort je belangrijkste taken, verantwoordelijkheden en prestaties. Solliciteert u voor uw eerste baan? Wees niet verlegen en neem studentenjobs of vrijwilligerswerk mee. Waar heb je het verschil gemaakt? Kan klein zijn, kan groot zijn… Laat ons zien waar de professional voor staat.

Wat heb je nog meer in je rugzak? Onderwijs is een belangrijke factor. We zijn misschien op zoek naar een specifieke achtergrond of niveau. Noem je hoogste graad en elke andere opleiding die je relevant vindt. Arcadius is gespecialiseerd in het werven van managementondersteuning en administratieve professionals. Talen staan centraal, dus vermeld ook je kennisniveau. IT-vaardigheden worden gewaardeerd. Wees zeer specifiek over de pakketten die je beheerst en op welk niveau. Vergeet niet dat de overgang naar een interviewfase ook online tests omvat, dus wees eerlijk.

Dat is het. Je hebt nu alle basisinformatie opgenomen die we nodig hebben om te beoordelen of je een potentiële match bent met het profiel dat we zoeken. Print naar pdf, noem je document goed, voeg het toe en stuur een korte begeleidende e-mail met vermelding van de vacature waarop je solliciteert.

Bij Arcadius matchen we onze kandidaten op de best mogelijke manier, niet alleen met een baan maar ook met een bedrijfscultuur en de behoeften & persoonlijkheid van een manager. We waarderen de tijd en moeite die elke kandidaat besteedt aan zijn of haar sollicitatie. Uw curriculum vitae is uw eerste cruciale stap in het rekruteringsproces. We hopen dat ons perspectief jou duidelijkheid heeft gebracht rond de vraag hoe u het perfecte cv kunt maken.

Meer weten? Like en volg ons op LinkedIn of Facebook voor verdere tips.

Ga naar het vacature-overzicht voor de lijst met de open vacatures bij onze opdrachtgevers.